Nieuws van de Mobiliteitsvisie

Wat brengt de toekomst? Fietsen zeggen ze….. een beetje

 

De mobiliteitsvisie moet de plannen op allerlei gebied (wegen, wonen, winkelgebieden, groen, leidingen) op elkaar afstemmen. Daarom heeft de Fietsersbond ingesproken, net als 40 andere belangenorganisaties.

 

Het goede nieuws is dat de gemeente fietsen noemt als belangrijk, en dat de meeste inwoners meer fietsen voor zich zien.

 

Jammer is dat meer fietsen en bijbehorende fietspaden niet in de scenario’s wordt genoemt, en al helemaal niet als belangrijk item.

Het scenario van Hilversum

Terwijl het zowel voor het klimaat als voor de doorstroming bewezen succes biedt voor gemeentes – en alle wijken klimaat en doorstroming de belangrijkste scenario’s vinden. Fietspaden zijn bewezen ook een heel goedkoop middel om wonen fijner te maken. Dus de Fietsersbond maakt zich hard voor meer budget in DenHaag. Maar de afdelingen zijn continue in gesprek met gemeente en provincie om meer, veiligere en fijnere fietspaden voor elkaar te krijgen?

 

Is fietsen zo gewoon dat de gemeente denkt dat het ook vanzelf goed komt? Dat zou kunnen in Hilversum. De gemeente heeft minder dan 1 ambtenaar in dienst, die alle fietsplannen moet realiseren. De fietserbond is in goed gesprek met m, maar wat meer aandacht van politiek zou helpen. Dus laten we hier allemaal onze duit in het zakje doen, waar dat zo uitkomt. Nu de Fietsersbond succesvol heeft gelobbiet dat het komende kabinet al een miljard euro gebudgetteerd heeft staan voor allerlei verbeteringen, willen we daar in Hilversum van meegenieten. Maar dat lukt alleen als er plannen liggen, en die plannen worden goedgekeurd….