Stallen bij het Station?

fiets-station

De capaciteit om je fiets te stallen bij het station is onder de maat. We vroegen de Gemeente meer plek te maken. Dat gaat niet zomaar.
Meld dus allen dat het zo niet langer gaat!

Met de fiets naar het station, en dan verder met de trein. Dat moet onbezorgd kunnen. In 2030 is het project-Stationshart klaar. Maar tot die tijd willen we onze fiets natuurlijk prettig kunnen stallen.

Dat kan in de bewaakte stalling onder het station. Maar velen kiezen voor een plekje buiten, bijvoorbeeld op het Stationsplein of Oosterspoorplein. Dat is gratis, en het zou anders binnen ook nooit passen. Helaas zijn deze buitenstallingen eigenlijk altijd vol. Té vol, want veel fietsen staan buiten de stalling, of worden tussen de fietsplaatsen ingepropt.

We belden daarom met de Gemeente. Die zeggen tweemaal per week te handhaven op verkeerd geparkeerde fietsen. Wij twijfelen hieraan, maar feit is dat het probleem zich herhaalt. Dat is niet vreemd, want fietsers kiezen vaak voor de kortste of makkelijkste weg. Als je dat wilt gaan sturen, moet je dus structureel een logische manier aanbieden.
Overigens haalt de Gemeente eens in de paar maanden de fietswrakken weg. Dat scheelt een beetje.

woman-street-bikes

We vroegen de Gemeente om het deel van het Stationsplein tussen de huidige stalling en de Schapenkamp, nu een leeg gebied, in te richten als extra fietsenstalling. Het antwoord: dat zou het straatbeeld (!!) aantasten.
Bovendien verwijst de Gemeente naar de plekken Langs de Lijn: het fietspad langs het spoor tussen station en Kleine Spoorbomen. Daar is inderdaad plek, maar het ligt voor veel fietsers niet op de route. Het is verder lopen naar de trein. En bovendien is het, zeker ’s avonds, een wat luguber plekje.
Dit is dus niet een logische manier!

De Gemeente had nog nooit vernomen dat Langs de Lijn sociaal onveilig of onlogisch is. Daar kunnen jullie, als leden van de Fietsersbond, verandering in brengen! Als we allemaal aan de Gemeente melden dat de huidige capaciteit niet toereikend is het Langs de Lijn niet prettig stalt, staat men open om de situatie te herzien.

Dit kunnen we laten weten via een formulier op de website van de Gemeente. Vergeet niet te vermelden dat het geboden alternatief onveilig en onlogisch is.
Laat je ons even weten of het is gelukt? Dat kan op [email protected].

Melding doen: https://hilversum.nl/melding-doen/melding-openbare-ruimte.

We hopen binnenkort weer genoeg ruimte te vinden voor onze fiets!

Categorieën