Welke knelpunten maken Hilversum minder fietsbaar?

Duurzame Dagen: de Fietssafari

safari

De Fietsersbond doet mee aan de Duurzame Dagen, 6 tot 9 oktober, middels een Fietssafari. We zoeken nog enkele begeleiders!

In het weekend van 6 tot en met 9 oktober organiseert Hilversum100, het Hilversumse netwerk van ‘duurzame doeners’, De Duurzame Dagen.

Een bonte verzameling van activiteiten, presentaties en gesprekken op het gebied van duurzaamheid. Daar willen we als Fietsersbond graag aan meedoen.

Eén van onze speerpunten is de fietsbaarheid van Hilversum. Dat sluit mooi aan, want op diverse punten staat deze onder druk. En een lage fietsbaarheid helpt niet om Hilversum duurzamer te maken.

Om hierover bewustzijn te creëren bij inwoners en politici organiseren we tijdens de Duurzame Dagen daarom een Fietssafari. Een fietstocht langs diverse fietsknelpunten, met een gesprek over (mogelijke) oplossingen.

We zoeken nu enkele begeleiders hiervoor. Help je mee? Als begeleider leid je, al fietsend, een groepje van 10 personen langs de knelpunten. De route en aanknopingspunten voor het gesprek hebben wij al voorbereid. Hierdoor kun je snel als begeleider aan de slag.

De route zelf zal maximaal 1½ uur duren. Ook fietsen we vooraf de route met alle begeleiders, hetgeen een uurtje zal kosten.

 

Meld je aan bij Hein Jaarsma ([email protected] of 06-39132857).

 

Categorieën