Vernieuwd elan, nieuw plan + update

FV overhandiging zoomuitb

3 leden van de Fietsersbond Hilversum, waarvan 2 van de nieuwe garde hebben ons nieuwe plan voor Hilversum aan de wereld kenbaar gemaakt.

Dit deed de nieuwe voorzitter, Marjolein van Dillen, door overhandiging aan (D66) wethouder Annette Wolthers van Verkeer op 29-3-2022 op het Raadhuis. Ellen Ezendam, die communicatie doet, was er als uw verslaggever bij.

Annette Wolthers was de afgelopen jaren wethouder van onder andere bereikbaarheid en parkeren, en zij is de afgelopen jaren de drijvende kracht geweest achter het fietsnetwerk van Hilversum, dat de gemeenteraad vorig jaar heeft aangenomen.<link naar gemeentewebsite>

Dit netwerk past naadloos in de FietsVisie, die afgelopen winter na een online ledenraadpleging is geschreven. 80 Hilversumse fietsers (waarvan twee derde leden van de Fietsersbond waren) hebben hun mening gegeven welke concrete en noodzakelijke stappen voor de fietsers gerealiseerd moeten worden. Het breed gedeelde beeld van een fietsveilig en autoluw Hilversum waar het voor jong en oud prettig fietsen is, wordt gelukkig ook door de wethouder gedeeld, merkten we in het gesprek voor de overhandiging.

 

Als een extract uit de FietsVisie zijn 5 speerpunten op papier gezet die een leidraad moeten zijn voor de komende collegeperiode. Deze speerpunten zijn aan alle politieke partijen gestuurd, samen met de FietsVisie. De krant vond het interessant genoeg voor een artikel. <link naar artikel gooi en eemlander>

Ook leverde de enquête een lange knelpuntenlijst op. De wethouder reageerde enthousiast op dit concrete resultaat, en ze erkende en herkende meerdere knelpunten, waar al reeds aan wordt gewerkt als onderdeel van enkele projecten.

De Fietsersbond Hilversum blijft graag in gesprek met de gemeente om constructief de belangen van alle fietsers in Hilversum te behartigen.

Update: De wethouder meldde op Twitter dat ze hier daadwerkelijk mee aan de slag gaat en de punten mee neemt. Bij verder nieuws hoort u meer.

FV overhandiging 3b

Categorieën

Marjolein fietser (2)

Marjolein van Dillen

Voorzitter

Jarenlang fietser (lange afstanden), maar nieuw in Hilversum, vers bij de Fietsersbond en kersverse voorzitter. Betrokken bij SFR Amersfoort & Utrecht.

Ellen Ezendam

vrijwilliger van de Fietsersbond