voorkeursroute goedgekeurd door gemeentes en provincie

Doorfietsroute naar Amersfoort staat met goedkeuring op de kaart

SFR oma

De gemeentes Hilversum, Baarn, Soest en Amersfoort plus de provincie Utrecht hebben “OK” gezegd tegen het plan om een doorfietsroute van Hilversum naar Amersfoort te maken. Ook zijn ze het nu eens over het traject dat de voorkeur moet hebben, vooral omdat dit het beste haalbaar is. Toevallig was dit ook een van de goedkopere varianten….

Dit voorkeurstraject is de zg. “Noordvariant”. Vanuit Hilversum CS rij je langs het spoor (HOV) langs Anna’s Hoeve door naar Baarn. Door Baarn de bocht om bij kasteel Groeneveld, blijf je nog net ten noorden van de spoorlijn, en fiets je daar parallel aan. Verderop steek je zo een stuk polder door. Soestenaren sluiten hier via diverse dwarswegen aan. Voor Amersfoort Noord en Vathorst kun je afslaan via de brug over de Eem. Voor Amersfoort station rij je door het industrieterrein bij de Amsterdamse straatweg.

De Fietsersbond afdelingen van alle deze gemeentes zijn blij met deze variant, die overal overeenkomt met al hun uitgesproken voorkeuren. Dit traject past naadloos hoe fietsers nu al fietsen en willen fietsen. Ook fietsers die niet direct op de route liggen, dus vanuit Eemnes (of zelfs Almere) en vanuit andere delen van de provincie, zullen hierdoor soepeler kunnen doorrijden. Intercityfietsen wordt echt mogelijk nu dit soort paden in een netwerk beginnen te verschijnen. In de studie werd dat gevangen als termen als “comfort”, “aantrekkelijkheid” en “fietspotentie”

Alle straten van dit traject zullen in de komende jaren worden voorzien van extra (minstens 3,5 meter) brede, overzichtelijke en gladde fietspaden. Het aantal oversteken zalen geminimaliseerd worden danwel veiliger gemaakt worden. Zo voelt fietsen soepel, dat fietst extra lekker!

De gemeentes en de provincie zullen gelden en mankracht samenvoegen met geld van het Rijk om dit mogelijk te maken. Nu wachten op de plannen in welke jaren welke stukken zullen worden uitgevoerd.

SFR Hsum Afoort Voorkeur21

Categorieën

Marjolein fietser (2)

Marjolein van Dillen

Voorzitter

Jarenlang fietser (lange afstanden), maar nieuw in Hilversum, vers bij de Fietsersbond en kersverse voorzitter. Betrokken bij SFR Amersfoort & Utrecht.