Onze zorgen zijn nog groot; de problemen voor de fietsers hopelijk niet.

Fietstunnel station afgesloten

De fietstunnel onder het station is al ruim 4 weken dicht. Het is erg druk op de Kleine Spoorbomen. De verkeersregelaars doen hun best om alles in goede banen te leider. Automobilisten reageren soms niet erg vriendelijk. Fietsers doen wat ze altijd al moeten doen: zonder kleerscheuren er tussendoor komen.

De gemeente had plannen voor omleidingsroutes. In een gesprek met wethouder Scheepers hebben wij begin september gevraagd om méér te doen aan de omleidingsroutes om ze echt goed en veilig te maken. Onze grote zorgpunt was de drukke Noorderweg en de oversteek naar de Kleine Spoorbomen waren. De kleine zorgenpunten:de Zuiderweg langs het spoor naar de Beatrixtunnel en die smalle tunnel zelf, de oversteek over de Schapenkamp en het tweezijdig gemaakte smalle fietspad richting Leeuwenstraat.
De uitvoering is anders gegaan dan wij vroegen: géén tijdelijke afsluiting van de Kleine Spoorbomen voor autoverkeer, géén afscheiding met het autoverkeer over de Noorderweg dmv een kunststof blokkenstrook, géén tijdelijke snelheidsbeperking op de Noorderweg naar 30 km/u, géén verkeersregelaars op de Schapenkamp op de busbaan.

Er zijn gelukkig tot nu toe geen grote ongelukken gebeurd. Wij blijven de komende weken natuurlijk controleren en hebben een direct lijntje met de juiste gemeentemensen als het uit de hand loopt.

Geef svp je eigen ervaringen en mogelijke suggesties door!

Categorieën