dat onze dromen even kunnen shinen over hoe fietsen in Hilversum moet gaan worden

Fietscafe: 15 november is de dag

Vanuit het nieuws van de persconferentie (en vanuit de letter en de geest van de corona  restricties) menen we als Fietsersbond Hilversum dat we het FietsCafe nu niet door kunnen laten gaan.

We willen het zeker niet afblazen, maar we zijn ook niet zeker of de lockdown over 3 weken wordt opgeheven. De corona regels houden we natuurlijk in elk geval in acht. Verder is het helaas niet het jaargetijde om uit te wijken naar een openluchtafspraak, en vullen de feestdagen ook menige agenda. Dus we weten nu nog niet of we bij het zoeken van een nieuwe datum zoeken uitkomen op bijv. 15 december, of een datum in januari, maar we werken er hard aan.

In de tussentijd willen we iedereen vragen hun ogen open te houden voor situaties die goed zijn en fietsgeluk opleveren, of juist een knelpunt zijn. Noteer deze punten. Of beter: maak er een foto van en stuur deze naar [email protected]. We zullen die foto’s hier op de website laten langskomen, en zo toch aan de inspiratie werken vóór een fijn fietsend Hilversum.

We zijn wel heel blij te kunnen melden dat het aantal aanmeldingen boven verwachting was. We hopen dus dat we u op de nieuwe datum zien en dat we samen blijven denken en werken aan veel fijne fietsmomenten.

NB: Als u iemand kent of bent die ons wil helpen een instagram of facebook account te maken en de content van hierboven zo inspirerend in het zonnetje te zetten, horen we dat graag.

—————————————————————-

Het Fietscafe dat we gaan organiseren blijft als thema houden: Wat zie jij voor je bij fietsen in Hilversum over 10 jaar, of zelfs in 2040? 

Is het een dicht bebouwde stad geworden, een satelliet van groot Amsterdam, met unieke media-uitstraling? Of is het de tuinstad gebleven in het groen, waar het dorpse karakter en de invloed van Dudok nog steeds overal doorheen schijnen?

De stad van de toekomst is een stad waar de auto nog slechts een toegevoegde waarde heeft om specifieke bereikbaarheid te waarborgen. De toekomst ligt bij veiligheid en ruimte voor langzaam verkeer.

Wat wil een mens dan allemaal ‘gewoon’ doen? Kinderen allemaal relaxt en veilig naar sportevenementen en naar school op de fiets – en ze sjezen door naar hun vriendjes. Pakketten en winkelvoorraad gaan eigenlijk altijd per (vracht)fiets, of worden zo thuisbezorgd. Ook de zonnecelrepairservice fietst langs. Naar Bussum of naar Amersfoort doe je zelf “even”, op je ebike. En oma haalt haar pillen op, onderweg naar haar websiterepairclubje.

Naam

Categorieën

Marjolein fietser (2)

Marjolein van Dillen

vrijwilliger

Jarenlang fietser (lange afstanden), maar nieuw in Hilversum en nieuw bij de Fietsersbond. Onderhoud website, betrokken bij SFR Amersfoort.